Snelle levering in NL en BE

Gratis bezorging vanaf €75

Enkel kwaliteitsmerken

Persoonlijk advies

Bij ons altijd de laagste prijs

Filters

Merk
Kleur
Collectie

Kinderboekenkasten

Misschien is je kind er nog helemaal niet aan toe, of misschien vindt hij of zij het al hartstikke leuk om te lezen. Een kinderkamer is dan eigenlijk ook niet compleet zonder een leuke kinderboekenkast. Vanaf jonge leeftijd krijgen kinderen namelijk al boeken om uit voor te lezen. Deze wil je natuurlijk ergens mooi neerzetten, want het is zonde als ze in een hoekje liggen te verstoffen. Kies daarom een mooie boekenkast uit van Vipack of Bopita. Er zijn verschillende soorten en maten waar je uit kunt kiezen, dus er zit er altijd wel eentje bij die mooi bij de rest van de slaapkamer past en waar alle boeken van je kindje in kunnen. Lees snel verder om te kijken wat voor kinderboekenkasten we allemaal hebben.

Snel naar: Vipack boekenkasten | Bopita boekenkasten

Waarom is een boekenkast op de slaapkamer fijn?

Met een kinderboekenkast kan je kind zijn of haar eigen boeken een mooi plekje in de slaapkamer geven. Sommige spullen zijn namelijk gewoon leuk om te laten zien en zij verdienen een mooi plekje in de kamer. Daarnaast kleedt het de kamer aan en zorgt het voor een gezellige uitstraling. Je kind kan zijn slaapkamer hierdoor echt eigen maken en echt karakter geven. Naarmate je kind ouder wordt, zal hij ook boeken nodig hebben voor school en die kan hij hier dan ook mooi in opbergen.

Hier moet je op letten wanneer je een nieuwe kinderboekenkast koopt

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen zodra je op zoek gaat naar een nieuwe kinderboekenkast, is waar je hem precies voor wil gebruiken en hoeveel je erin kwijt wil. Er zijn namelijk heel veel verschillende boekenkasten in verschillende soorten en maten. Heb je maar een paar boeken, en verwacht je dat er de komende jaren ook niet veel boeken bij gaan komen? Dan is een klein kastje voldoende. Wil je naast boeken ook andere spullen kwijt in de kast, bijvoorbeeld een leuke knuffel of een mooie foto, dan wil je natuurlijk kiezen voor een iets groter model met open vlakken. Als je de kinderboekenkast ook wil gebruiken om bepaalde spullen op te bergen, kun je het beste kiezen voor een model met deuren zodat je van de buitenkant niet altijd kunt zien wat erin zit.

Van dit materiaal is jouw nieuwe kinderboekenkast gemaakt

De meeste wandkasten die we aanbieden zijn gemaakt van MDF. Hierdoor weet je zeker dat de kast van goede kwaliteit is en wel tegen een stootje kan. Dat is belangrijk, want het is natuurlijk de bedoeling dat deze lang meegaat. Het handige aan deze boekenkasten is dat ze vaak bijpassende andere meubels hebben voor in de kinderkamer, zoals het bed en de kledingkast. Zo weet je zeker dat alles mooi bij elkaar past. Het is dan ook van hetzelfde materiaal gemaakt, zodat je zeker weet dat het een stevige kinderboekenkast is. Er zijn ook modellen die gemaakt zijn van verschillende materialen. Het frame van de kast is dan bijvoorbeeld gemaakt van MDF platen, terwijl de pootjes zijn gemaakt van beuken hout.

Deze verschillende soorten wandkasten hebben we in ons assortiment

In principe kun je het zo gek maken als je zelf wilt als je een nieuwe kinderboekenkast uit gaat zoeken. We hebben uiteraard de simpele basismodellen die mooi staan in elke kinderkamer, maar we hebben ook opvallende modellen zoals bijvoorbeeld een boekenkast met als thema een rode raceauto. Het is dan niet per se in de vorm van een raceauto, maar de kast is helemaal rood en het heeft wel leuke motieven op de deuren geschilderd. Daarnaast is de onderkant van het model zwart wit geblokt, wat natuurlijk de finishvlag is. Met zo’n kinderboekenkast kun je heel gemakkelijk de kinderkamer opfleuren.

Daarnaast kun je ook kiezen voor modellen die niet per se een kast zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld hangkasten waarbij je een soort bak tegen de muur aan kunt hangen. Hier kun je dan vervolgens de boeken leggen. Er zijn ook planken die je aan de muur kunt hangen en die dienen als een boekenkast. Sommige modellen zijn heel simpel en zijn puur en alleen de plank, maar er zijn ook modellen die een mooie achterkant hebben en zelfs ook nog een leuk detail aan de voorkant van de plank hebben.

Wil je eens heel iets anders? Kijk dan eens naar de Kiddy serie van Vipack. Dit is gewoon een boekenkast, maar dan in de vorm van een tipi tent in een scandinavische stijl. Het is een combinatie van strakke witte plankjes en houden latten die onderaan de kast wijd uit elkaar staan en bovenin in een punt samenkomen. Dit ziet er hartstikke leuk uit en het is natuurlijk ook gewoon een handige manier om je boeken op te bergen.

Tot slot zijn er brede kasten, smalle kasten, hoge kasten lage kasten. Dan hebben we ook nog kasten met deuren, zonder deuren, met lades en zonder lades. Natuurlijk zijn er dan ook nog versies met combinaties hiervan. De kast heeft dan bijvoorbeeld een paar planken en onderaan twee kastjes of lades. Dit is erg handig wanneer je ook andere spullen kwijt wil in de kast die niet iedereen hoeft te zien. Hierdoor ziet het er ook een stuk opgeruimder en netter uit. Vrijwel alle kasten hebben een mooie rechte afwerking en zijn wit, zwart of antraciet van kleur, waardoor ze in elke slaapkamer mooi staan.

Filters

Merk
Kleur
Collectie