Filters

Matrasmaat
Kleur

Kinderkasten

Een slaapkamer is natuurlijk niet af zonder een fijne kast. Dit is niet alleen heel erg handig, maar kan de kamer ook een stuk gezelliger maken. De kinderkasten die wij verkopen zijn allemaal van de merken Lifetime, Cool Kids, Quax, Vipack of Bopita. De kwaliteit hiervan is zeer goed zodat je zeker weet dat de kast een lange tijd mee kan gaan. Je kunt natuurlijk gewoon een kast uitkiezen die je mooi vindt, maar je kunt ook kiezen voor een model die past bij het bed en andere meubelen in de slaapkamer. Lees snel verder om te kijken wat voor soort kasten we allemaal in ons assortiment hebben.

Filter op type: Kinderkledingkasten | Kinderboekenkasten | Kindernachtkastjes | Commodes | Ladekasten

Snel naar: Flexa kasten | Vipack kasten | Bopita kasten | Lifetime kasten | Quax kasten

Waarom is een kast op je kamer belangrijk?

In je slaapkamer staat natuurlijk een bed en een kledingkast, maar hoogstwaarschijnlijk ook een mooie kast. Het lijkt misschien niet noodzakelijk, maar het is wel ontzettend handig om te hebben. Het kan daarnaast je slaapkamer helemaal afmaken waardoor hij een stuk mooier wordt. Zonder kast loop je al snel het risico dat je slaapkamer een beetje een saaie bedoeling is, en dat wil je natuurlijk niet! Door een mooie kinderkast toe te voegen, wordt het gezelliger en wat huiselijker en zal je kamer dus ook een stuk mooier worden.

Je kunt een kinderkast gebruiken om spullen in te bewaren zoals speelgoed, maar er zijn nog veel andere doelen voor een kast. Denk bijvoorbeeld aan knuffels of een mooie foto. Als je al verschillende boekjes voor je kind hebt verzameld of wanneer hij of zij net begint te lezen, is het natuurlijk ook hartstikke leuk om alle boeken naast elkaar in de kast te zetten. De kamer krijgt hier ook meteen meer karakter door en je kind zal het ook meteen fijner vinden om tijd door te brengen op zijn of haar kamer omdat het echt een eigen ruimte is.

Hier moet je op letten wanneer je een nieuwe kinderkast koopt

Wanneer je een nieuwe kast gaat kopen, moet je je als eerste afvragen waarvoor je hem precies wil gebruiken. Wil je er heel veel spullen in bewaren of wil je hem vooral om je kamer wat op te leuken? Op basis hiervan kun je een model uit gaan kiezen. Als je heel veel spullen in de kast wil bewaren, dan moet je natuurlijk een zo groot mogelijke kast hebben. Een ander aspect waar je op moet letten is hoeveel planken de kast precies heeft om spullen op te bergen. Hoe meer planken, hoe meer spullen je op kunt bergen. Let er echter wel op dat het ook zo kan zijn dat hoe meer planken er in een kast zitten, hoe minder ruimte er zit tussen de planken en dus hoe moeilijker het kan zijn om grote spullen op te bergen.

Van dit materiaal is jouw nieuwe kast gemaakt

Zeker wanneer je veel spullen in je kast stopt, is het belangrijk dat hij erg stevig is. Uiteraard moet een kast ook van goede kwaliteit zijn al kies je ervoor om er niet zoveel in te zetten. Daarom zijn de modellen die wij aanbieden alleen van het beste materiaal gemaakt, zoals MDF en massief grenen hout. MDF is samengeperst hout dat een gelakte afwerking heeft. De meubels zijn van één houtsoort gemaakt of een combinatie van twee verschillende houtsoorten. Vaak is het bij een combinatie zo dat bijvoorbeeld de deuren of de poten van een ander materiaal zijn gemaakt.

Deze verschillende soorten kasten hebben we in ons assortiment

Ten eerste kun je kiezen voor een kast met deur of een kast zonder deur. Vaak kun je bij de modellen ook gewoon de deur weglaten of juist toevoegen en kun je dus elk model dat je leuk vindt kiezen. Het is ook leuk om meerdere kasten naast elkaar te zetten en een combinatie van kast met en zonder deur te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld drie kasten naast elkaar zetten waarvan de buitenste twee wel een deur hebben en de middelste kast geen deur heeft. Het voordeel van een kast met deur is dat je het zo niet in de gaten hebt wanneer het in de kast een beetje een rommeltje is. Het is dus niet belangrijk als dingen niet netjes of mooi liggen. Een kast zonder deur kun je juist gebruiken om je mooiste spulletjes in te zetten of om de kamer op te fleuren met bijvoorbeeld een wereldbol, een knuffel of een mooie foto.

Uiteraard hebben we simpele basiskasten die recht afgewerkt zijn, maar je kunt ook kiezen voor een kast die er net iets anders uit ziet. Zo zijn er bijvoorbeeld ook modellen waarbij de bovenkant in een punt samenkomt. Hierdoor lijkt het een beetje op een huisje. Als je kiest voor een model met deur, dan zit er boven in de deur een rond gat, waardoor het juist weer op een vogelhuisje gaat lijken. Deze modellen zijn beschikbaar in een witte kleur. De deuren kun je ook wit houden, maar je kunt ook kiezen voor een leuk kleurtje zoals roze, mint of grijs.

We hebben ook open kasten in ons assortiment of kasten die half open zijn. Dan is de onderste helft bijvoorbeeld een kastje en is de bovenste helft alleen het frame en de planken. Er zitten dan dus geen zijkanten en achterkant in de kast. Hierdoor ziet het er industrieel uit en dat kan erg mooi bij de rest van je kamer passen. Daarnaast kun je ook vanuit elke hoek goed in de kast kijken, wat natuurlijk minder het geval is bij een dichte kast.

Filters

Matrasmaat
Kleur