Filters

Merk
Matrasmaat
Kleur

Kinderboekenkasten

Is je kind gek op boeken of heb je gewoon wat extra opbergruimte nodig voor speelgoed? Bekijk onze collectie kinderboekenkasten. Je vindt hier de vertrouwde kindermeubel merken zoals Bopita, Cool Kids, Lifetime en Vipack.

Snel naar: Bopita boekenkasten | Vipack boekenkasten | Lifetime boekenkasten | Flexa boekenkasten

Kinderboekenkast kopen

Lees hier onze 5 tips voor het kopen van een kinderboekenkast.

1: Niet alleen voor boeken

Een boekenkast is natuurlijk bedoeld voor boeken. Maar je kan er veel meer mee. Ze zijn perfect om leuke decoratie in te zetten. Denk aan een plant of fotolijsten met een poster. Zo maak je je kinds kamer gezellig en sfeervol.

Ook is een boekenkast handig voor het opbergen van grotere speelgoedstukken. Of juist klein speelgoed in mandjes. Je kan er dus allerlei kanten mee op. Ook als je kind niet veel boeken heeft, is een boekenkast op de kinderkamer erg handig.

2: Welk formaat?

We raden altijd aan om even te meten bij het kopen van meubels. Je zal niet de eerste zijn die de ruimte net verkeerd inschat.

Kinderboekenkasten zijn in allerlei formaten te koop. Van smal en compact tot brede kasten met veel opbergruimte.

Vind je het lastig om in te schatten welk formaat goed in de kamer past? Gebruik dan een stuk papier. Bijvoorbeeld oude kranten of oud karton. Knip dit in het formaat dat je in gedachten hebt en leg het op de grond. Zo zie en voel je beter hoeveel ruimte het inneemt.

3: Welke kleur?

Kinderboekenkasten zijn in allerlei kleuren te krijgen. Fris wit, stoer grijs of vrolijke kleurtjes. Naturel hout is ook geliefd.

Wit is het makkelijkst te combineren. Je kan de kast dan ook makkelijk een ander doel geven als je de kinderkamer verandert. Bovendien raak je op wit niet uitgekeken.

Kan de kamer wel wat kleur gebruiken? Neem dan een boekenkast met een vrolijke tint zoals roze of mintgroen.

Wil je de kamer juist wat warmte en extra sfeer geven? Dan is hout een goede optie.

4: Welk model?

Kinderboekenkasten zijn in standaard rechthoekige modellen te krijgen, maar er zijn ook allerlei leuke vormen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tipi boekenkast? Een boekenkast in de vorm van een huisje is ook een favoriet op de kinderkamer.

Zo’n speciaal model staat erg leuk. Het geeft de kamer extra sfeer en een speelse twist. Precies wat je wilt voor de kinderkamer.

Liever een simpel model? Dat kan natuurlijk ook. Het voordeel daarvan is dat je kind er lang mee vooruit kan. Die leuke tipi boekenkast vindt je kind als tiener waarschijnlijk niet meer zo tof.

5: Deuren of lades

Een standaard boekenkast heeft open planken. Sommige modellen hebben daarnaast ook lades of kastdeurtjes. Handig, zo kan je ook wat spullen uit het zicht opbergen. En extra opbergruimte is natuurlijk altijd welkom.

Filters

Merk
Matrasmaat
Kleur