Filters

Kleur

Kinderkledingkasten

Op zoek naar een mooie kledingkast voor de kinderkamer? Laat je inspireren door onze collectie. Je vindt hier kinderkledingkasten in allerlei stijlen en kleuren.

Weet je al precies wat voor een kinderkledingkast je wilt? Selecteer dan via de filteropties je favoriete kleur of merk. Ben je nog volop aan het oriënteren? Scrol dan gewoon lekker door onze collectie kinderkledingkasten of lees onze tips onderaan de pagina.

Snel naar: Vipack kledingkasten | Bopita kledingkasten | Quax kledingkasten | Lifetime kledingkasten | Flexa kledingkasten | Woood kledingkasten

Een kinderkledingkast kiezen

Je vindt bij ons een ruime collectie aan kinderkledingkasten. Van bekende en vertrouwde merken zoals Bopita, Vipack, Lifetime en Quax. Hartstikke fijn natuurlijk al die keuze, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben we 5 tips voor je op een rij gezet om jouw ideale kinderkledingkast te kiezen.

1: Welke kleur?

We beginnen maar met het makkelijkste punt: voor welke kleur kies je? Veel kinderkledingkasten zijn wit. Makkelijke kleur. Combineert overal mee en heeft een lekker ruimtelijk effect. Altijd goed dus.

Mag het van jou wel wat kleurrijker of stoerder? Kies dan een vrolijk kleurtje of hout. Een combi van zwart en hout is helemaal tof voor een stoere kinderkamer.

2: Hoeveel ruimte is er?

Tijd om het meetlint erbij te pakken. Hoeveel ruimte is er beschikbaar voor de kledingkast? Even meten is altijd verstandiger dan inschatten. Je zal de eerste niet zijn waarbij de meubels toch niet goed passen.

3: Welke grootte is handig?

Naast de beschikbare ruimte kijk je natuurlijk ook naar welke grootte handig is. Wil je er alleen babykleertjes in kwijt? Of is het de bedoeling dat de kast jaren mee gaat?

In de meeste gevallen is het handig om een kinderkledingkast op de groei te kopen. Een kast met meer ruimte dan je direct nodig hebt dus.

4: Voor wat voor stijl ga je?

Ook qua stijlen is de keuze ontzettend ruim. Denk aan een landelijke uitstraling, modern en strak of juist een industrieel tintje.

Wat je kiest ligt helemaal aan je eigen smaak. Houd wel in gedachten: hoe meer uitgesproken het ontwerp, hoe groter de kans dat jij (en je kind) er na een tijd op zijn uitgekeken.

Wil je dat de kast makkelijk door kan naar het volgende kind? Dan is het slim om voor een neutraal ontwerp te gaan.

5: Welke indeling kies je?

Kijk ook naar de indeling van de kinderkledingkast. Wat voor opbergruimte heb je nodig? Hangroedes, legplanken of lades?

Als je veel kleinere kledingitems wilt opbergen in de kast zijn lades erg handig. Denk aan sokken, ondergoed en shirtjes.

Voor grotere kledingstukken wil je juist legplanken hebben. Denk aan lange broeken en warme wintertruien.

Lekker veel ruimte om kleding op te hangen is ook altijd fijn. Minder vouwwerk en minder kreukels.

Denk bij de indeling ook altijd even vooruit. De beste indeling voor een baby is natuurlijk anders dan voor een kleuter of tiener.

Filters

Kleur