Filters

Merk
Matrasmaat
Kleur

Junior bedden

Als je op zoek bent naar een nieuw junior bed, dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk alle collecties van de merken Bopita, Lifetime, Vipack en Quax beschikbaar voor jou en je zoon of dochter. Zo weet je zeker dat de kwaliteit goed is en dat er altijd een model tussen zit dat geschikt is voor jullie. Een juniorbed is net iets groter dan een babybed en is geschikt voor jonge kinderen en peuters. De matrasmaat is doorgaans 70×140.

Sorteren op: Peuterbedden of Meegroeibedden

Snel naar: Vipack junior bedden | Bopita juniorbedden | Quax juniorbedden

Wat is een junior bed?

Een juniorbed is net iets groter dan een ledikantje, maar nog niet zo groot dat het de grootte heeft van een eenpersoonsbed. Het is dus een stapje hier tussen en is geschikt voor je peuter of voor je kind als hij of zij nog jong van leeftijd is. De afmetingen van deze bedden zijn meestal 70 x 140 centimeter. Als je kiest voor een doorgroeibed, kun je de afmetingen van je bed zelf bepalen. Hier lees je meer over in dit artikel. Het is ook een mogelijkheid om een ledikantje te transformeren naar een junior bed. Je kunt dan één van de zijkanten weghalen, waardoor je een bedbank overhoudt. Op deze manier hoef je niet voor elke leeftijdsfase van je kind een nieuw bed aan te schaffen. Dat scheelt niet alleen een hoop in geld, maar ook in moeite!

Een 70×140 bed gemaakt van stevig materiaal

Een bed krijgt veel te verduren. NIet alleen slaapt je kind er natuurlijk elke nacht op, maar grote kans dat hij er ook veel op speelt of misschien zelfs springt. Daarom is het erg belangrijk dat het bed stevig is en gemaakt van goede kwaliteit dat lang meegaat. Het moet dus zeker wel tegen een stootje kunnen en niet meteen doorzakken op het moment dat je kind er veel op speelt. De meeste bedden die je op deze website kunt vinden, zijn gedeeltelijk of volledig gemaakt van MDF. Zo weet je zeker dat je de beste kwaliteit in huis haalt dat jarenlang mee kan. Het is stevig materiaal waarvan je zeker weet dat het veilig is voor je kind. Daarnaast zijn er ook nog bedden die vervaardigd zijn uit massief grenen.

Verschillende stijlen junior bedden

Je kunt voor allerlei verschillende soorten bedden bij ons terecht. Natuurlijk hebben we verschillende simpel, klassiek junior bed voor je in de aanbieding. Deze hebben dan een houten hoofd- en voeteneind. Er zijn ook ledikantjes waar je voor kunt kiezen die je, als je kind hier uitgegroeid is, kunt veranderen in een junior bed. Dit heeft ook wel een bedbank, omdat de ene zijkant van het ledikantje omhoog blijft waardoor het eruit ziet als een bank. Deze bedden hebben een mooie, rechte afwerking aan zowel de voor- als de achterkant.

Als je liever iets anders wilt, is dat uiteraard ook mogelijk. Zo zijn er bijvoorbeeld bedden beschikbaar die de vorm hebben van een politieauto of een brandweerwagen. Je kind zal het ineens hartstikke leuk vinden om naar bed te gaan met zo’n leuk bed! Er zijn ook nog bedden die de vorm hebben van een huis. Deze ziet er hartstikke leuk uit, maar kun je ook nog leuk aankleden of versieren. Zo wordt het helemaal een feestje om naar bed te gaan. Bij de bedden die een frame hebben in de vorm van een huis, hangt de lattenbodem meestal vlak boven de grond. Hierdoor is het bed dus erg laag. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een bed met een dubbele functie, waar bijvoorbeeld een bankje aan het voeteneind zit.

De kleur van je peuterbed

Welke kleur het nieuwe bed van jouw peuter heeft, kun je natuurlijk zelf bepalen. De meeste frames zijn wit. Het kan ook zijn dat de frames gemixt zijn van kleur. Dus bijvoorbeeld wit en hout, of zwart en hout. Een bed in de vorm van een brandweerauto is natuurlijk rood en heeft alle karakteristieken van een brandweerwagen hierop geschilderd. Dit geldt ook voor een politieauto, die natuurlijk blauw is.

Een juniorbed voor elke leeftijd

Het is natuurlijk zonde om een bed te kopen dat van heel goede kwaliteit is, dat maar een paar jaar meegaat. Een kind groeit ontzettend snel en het kan zonde zijn om elke paar jaar van bed te wisselen. Daarom kun je ook kiezen voor een doorgroeibed. Een doorgroeibed is de gehele kindertijd op maat gemaakt. Het heeft in principe een lengte van 145 centimeter, maar je kunt het uitbouwen en omtoveren naar een eenpersoons kinderbed van maar liefst 201,5 centimeter. Hier zit ook nog een kleutermaatje tussenin. Zo kun je dus de gehele kindertijd met hetzelfde bed toen!

De rest van de slaapkamer

Het bed van je kind is natuurlijk niet het enige meubel in de slaapkamer. Het ligt een beetje aan het bed dat je kiest, maar het is zeker mogelijk om bijpassende meubels uit te zoeken die dezelfde stijl hebben. Zo is alles een mooi geheel en weet je zeker dat alles goed bij elkaar past. Meubels waar je aan kunt denken zijn een kledingkast natuurlijk en bijvoorbeeld een bureautje of een wandplank. Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om simpele basis meubels uit te zoeken die overal bij passen, bijvoorbeeld bij een bed dat de vorm heeft van een raceauto. Hierdoor wordt de slaapkamer ook iets rustiger, waardoor jouw zoon of dochter ook rustig kan slapen.

Filters

Merk
Matrasmaat
Kleur