Filters

Merk
Matrasmaat
Kleur

Stapelbedden

Slim met de ruimte in de kinderkamer omgaan? Koop een stapelbed. Zo maak je optimaal gebruik van de verticale ruimte en kinderen zijn er dol op. Bekijk snel onze collectie en laat je inspireren. Je vindt hier stapelbedden van Bopita, Lifetime, Flexa en Vipack.

Snel naar: Flexa stapelbedden | Lifetime stapelbedden | Vipack stapelbedden | Bopita stapelbedden

Stapelbed kopen: 6 tips

Een stapelbed kopen? Lees onze 6 tips.

1: Stapelbed voor één kind

Ook als er maar één kind in de kamer slaapt, kan een stapelbed handig zijn. Het onderste bed kan je gebruiken om een gezellig chill- en leeshoekje te maken. Lekker grote kussens erop, dekentje erbij en eventueel een rugkussen tegen de muur. Reken er maar op dat je kind hier graag zal zitten.

En heb je een logé? Dan is er altijd een extra bed beschikbaar.

2: Meten is weten

Voor je gaat winkelen voor een stapelbed is het handig om te meten. Er zijn allerlei opties en ze kunnen flink verschillen qua formaat. Even meten in de slaapkamer dus.

3: Bekijk alle opties

Je kan voor basic gaan: gewoon twee bedden op elkaar zonder extra’s. Maar er zijn meer interessante opties. Bijvoorbeeld:

  • Een driepersoons stapelbed, ook wel familiestapelbed genoemd
  • Een stapelbed met kasten
  • Een hoekstapelbed
  • Een stapelbed met een uitschuifbaar bureau
  • Een stapelbed met een uitschuifbaar derde bed

4: Denk vooruit

Kijk niet alleen naar wat nu leuk en handig is voor je kind, maar werp ook even een blik vooruit. Misschien heeft je kind nu nog geen bureau nodig, maar is het over een paar jaar wel handig? Misschien is een derde bed nu nog niet nodig, maar binnenkort wel?

5: Een stapelbaar bed

Geen stapelbed, maar een stapelbaar bed. Dat is ook een optie. Bedden met een compact design die je gemakkelijk op elkaar stapelt of juist naast elkaar zet als je meer slaapplaatsen nodig hebt. Zo kan je tot wel vier bedden op elkaar stapelen. Handig als je regelmatig logés hebt.

Interessant? Bekijk de Vipack Modulo collectie.

6: Vanaf 6 jaar

Stapelbedden zijn niet veilig voor peuters en kleine kleuters. Over het algemeen wordt aangeraden een stapelbed pas vanaf 6 jaar te gebruiken.

Filters

Merk
Matrasmaat
Kleur