Filters

Merk
Matrasmaat
Kleur

Boxen

Onmisbaar voor je babyuitzet: een box. Tijdens de eerste maanden is het een fijne plek om je kindje overdag veilig neer te leggen. Is je kleine ouder? Dan is de box een veilige plek om te spelen.

Weet jij al precies welke box je wilt? Zoek dan snel jouw favoriet via de filters. Gewoon lekker rondkijken? Scrol door onze collectie babyboxen van Bopita en Quax. Vertrouwde merken waarbij je kan rekenen op kwaliteit.

Snel naar: Bopita boxen | Quax boxen | Boxkleden | Boxmatrassen

Een box kopen

Een babybox kopen? Lees onze 5 tips.

1: Heb je een box nodig?

Wij raden iedere ouder een babybox aan. Het is de ideale plek om je baby veilig neer te leggen. Of te laten spelen, als je kleintje al wat ouder is.

Op de bank ligt je baby niet veilig en op een speelkleedje op de grond is ook niet altijd handig. Zeker niet als je meer kinderen of huisdieren hebt rondlopen. En als je baby begint te kruipen en het hele huis wilt ontdekken, zal je ook ontzettend blij zijn met de babybox.

Ledikant als box?
Bij gebrek aan een box, kiezen ouders er soms voor om hun kleintje overdag in het ledikant te leggen. Dat kan je beter niet doen als het geen slaaptijd is. Leg je baby alleen in bed als hij of zij moet gaan slapen. Zo associeert je kleine het bed met slapen en is indutten een stuk makkelijker.

2: Stijl en kleur

Babyboxen zijn in allerlei stijlen en kleuren te krijgen. Wit, zwart en hout zijn het populairst.

Qua stijl kan je voor neutraal gaan. Gewoon een standaard box zonder poespas. Het voordeel daarvan is dat de box tijdloos is. Een box die nu hartstikke hip is, is over een paar jaar misschien uit de mode. Maar dan heb je nu wel een hele toffe box.

Wil jij een box die wat extra’s heeft? Ga dan bijvoorbeeld voor een box met scheefstaande pootjes. Dat geeft een stoere retro look. Liever een speels tintje? Ga dan voor een box in de vorm van een huisje.

Ben je gek op de Scandinavische woonstijl? Dan is een box met een combi van wit en naturel hout een aanrader.

3: De vorm

Aan welke vorm denk jij bij een babybox? Waarschijnlijk gewoon rechthoekig. Maar een ronde box is ook een gaaf idee.

Omdat we al zoveel rechte lijnen en hoeken in onze interieurs hebben, is rond een fijne afwisseling. Bovendien heeft zo’n ronde box een vriendelijke uitstraling.

4: Het formaat

Een grote box is fijn als je kindje wat groter wordt en volop gaat spelen, maar een klein exemplaar is ook prima.

Heb je niet veel vierkante meters tot je beschikking? Meet dan goed op hoeveel ruimte er voor de babybox is en ga voor een compact model.

5: Babybox op wieltjes

Wil je de babybox makkelijk kunnen verplaatsen? Bijvoorbeeld omdat je je kleintje soms bij de bank en soms bij de eethoek wilt hebben? Ga dan voor een babybox op wieltjes. Ook makkelijk met stofzuigen en dweilen.

Filters

Merk
Matrasmaat
Kleur