Filters

Kleur

Commodes

De commode: één van de belangrijkste meubelstukken in de babykamer. In onze collectie vind je commodes van bekende en vertrouwde merken zoals Lifetime, Bopita, Quax en Leander.

Snel naar: Bopita commodes | Quax commodes | Vipack commodes | Leander commodes | Flexa commodes

Een commode kopen

Een commode kiezen? Kijk dan niet alleen naar wat je mooi vindt, maar ook naar wat praktische zaken. We zetten 4 tips voor je op een rij.

1: Welke hoogte?

Commodes zijn meestal zo’n 90 centimeter hoog. Dat is een goede hoogte voor de meeste mensen. Ben je langer dan gemiddeld? Dan is het fijn om voor een hogere commode te gaan. En omgekeerd natuurlijk ook: als je kort bent, is een lagere commode fijner.

2: Hoe groot?

Commodes zijn in verschillende groottes te krijgen. Het meubel moet minimaal 70 centimeter breed zijn en 47 centimeter diep. Dit is namelijk de afmeting van een gemiddeld aankleedkussen.

Dit is dus het minimum. Je kan ook voor een veel grotere commode gaan. Dat is vaak alleen maar handig. Je kan dan naast het aankleedkussen bijvoorbeeld nog een mandje met verzorgingsproducten en de doekjes kwijt. En je hebt natuurlijk meer opbergruimte, ook altijd mooi meegenomen.

3: Lades of deurtjes?

Een belangrijke vraag: ga je voor lades of deurtjes? De meeste mensen kiezen voor lades. Logisch, want lades zijn handiger met kleine spullen. Ook babykleertjes zijn in een lade een stuk makkelijker te organiseren dan op legplanken.

Een combi van beiden kan natuurlijk ook.

4: Open vakken

Je kan ook voor een commode met open vakken kiezen. Vaak heb je dan een of een paar open vakken en daarnaast gewoon lades of deurtjes.

Open vakken zijn handig voor spulletjes die je vaak gebruikt. Ook kan je ze leuk stylen met gezellige mandjes.

5: Grote commode in kleine kamer

Heb je een kleine babykamer? Dan is het handig om voor een grote commode te gaan. Ja, juist in een kleine kamer een grote commode. Je kan de commode dan gebruiken om alle babykleding in op te bergen, zodat je geen aparte kledingkast nodig hebt.

6: Tweede leven

Een mooie commode kan best wat kosten. Gelukkig kan je er lang mee vooruit. Want als je voor je kleintje geen commode meer nodig hebt, kan het bijvoorbeeld een handig kastje voor in de gang zijn.

Of kies je voor een doorbouw commode? Lifetime heeft een handige commode die je kan ombouwen tot bureau voor je kind.

Filters

Kleur