Filters

Merk
Kleur

Kindervloerkleden

Een vloerkleed geeft iedere kamer sfeer. Voor de kinderkamer is een vloerkleed dan ook een heel goed idee. Het oogt meteen een stuk gezelliger. En kinderen spelen natuurlijk graag op de grond. Dan is het wel zo fijn om op een lekker zacht vloerkleed te zitten.

Scrol snel door onze collectie en laat je inspireren.

Kindervloerkleed kopen? 4 tips

Een stoere slaapkamer of juist een echte prinsessenkamer? Voor iedere stijl is een passend kindervloerkleed te vinden.

Weet je nog niet precies wat je wilt? Lees dan onze 4 tips voor het kopen van een kindervloerkleed.

1: Welk formaat?

We raden altijd aan om eerst even de rolmaat erbij te pakken. Hoe groot wil je dat het vloerkleed precies is? De afmetingen inschatten en op de gok kopen pakt niet altijd goed uit. Even meten dus als je er zeker van wilt zijn dat het vloerkleed goed past in de kinderkamer.

2: Unikleur, printje of afbeelding?

Er is ontzettend veel keuze. Van heel neutraal tot tapijten die meteen de uitstraling van de kamer bepalen.

Een neutraal tapijt in één kleur is lekker veilig. Het past overal bij en je raakt er niet snel op uitgekeken. Mag het van jou wel wat spannender? Ga dan voor een kindervloerkleed met een vrolijke print of afbeelding. Stippen, strepen, bergen: je vindt het allemaal in onze collectie.

3: Welke vorm?

Bij een vloerkleed denken we al snel aan een rechthoek. Dat is prima, maar je kan natuurlijk ook voor een andere vorm gaan.

Rond is altijd goed. Dat oogt vriendelijk en helpt om alle rechte lijnen op te breken. De meeste lijnen in onze interieurs zijn namelijk recht. Denk aan de muren en meubels. Het is fijn om daar ronde vormen aan toe te voegen. En rond valt bij kinderen ook goed in de smaak.

Wil je echt iets origineels? Ga dan voor een vloerkleed in een heel andere vorm. Bijvoorbeeld een diamant- of bladvorm.

4: Combineer 2 vloerkleden

Nog een manier om er echt iets origineels van te maken: combineer twee vloerkleden. Neem een groot en een klein exemplaar. Leg het kleine vloerkleed deels over het grote vloerkleed.

Filters

Merk
Kleur