Filters

Merk
Matrasmaat
Kleur

Onderschuifbedden en bedlades

Weet je niet zo goed wat je met die ruimte onder je bed moet doen? Meestal liggen er vieze sokken, iets wat je al maanden kwijt bent of gewoon een hoop stof onder je bed. Eigenlijk is dat hartstikke zonde van de ruimte, want je kunt hier ook heel gemakkelijk spullen opbergen die je eigenlijk nergens anders kwijt kan. Een extra matras bijvoorbeeld, kleding of gewoon andere spulletjes. Dit kan al heel gemakkelijk met een onderschuifbed of een bedlade. Hartstikke handig! Lees snel verder om te kijken welk model het beste onder jouw bed past.

Snel naar: Vipack onderschuifbedden en lades | Bopita onderschuifbedden en lades | Lifetime onderschuifbedden en lades

Wat is een onderschuifbed?

Een onderschuifbed ziet er niet per se uit als een bed. Het is meer een lade. Het wordt daarom ook wel onderschadelade of bedlade genoemd. Zo ziet het er namelijk uit. Als een soort hele grote lade die je onder je bed schuift. Als je deze lade dan uitschuift, is het een bed. Dat is tenminste zo wanneer je een matras in de lade stopt. Er zijn namelijk verschillende soorten bedlades. Sommige zijn speciaal bedoeld om te gebruiken als bed en er zit dan ook een lattenbodem in. Er zijn echter ook bedlades die dienen als opslagplaats. Er zijn dus verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Je hebt de keuze uit verschillende merken. Wij zijn een officiële dealer van alle aangeboden merken en daarom bieden wij alle onderschuifbedden die zij maken aan.

Van dit materiaal is jouw onderschuifbed gemaakt

Uiteraard zijn alle onderschuifbedden die we aanbieden gemaakt van de beste kwaliteit. De meeste modellen staan op wielen. De echte lade waar het om gaat, is meestal gemaakt van gelakte MDF of grenen hout. Bij een onderschuifbed heb je geen spijlen zoals je bij een normaal bed wel hebt. Het is namelijk gewoon een bak waar je matras in moet. De zijkanten zijn laag en moeten daarom zo stevig mogelijk zijn. Vandaar dat dit meestal houten platen zijn. Zo is het onderschuifbed zo stabiel mogelijk en gaat hij dus ook heel lang mee. De meeste modellen hebben de grootte van een eenpersoonsbed, dus 90 x 200 centimeter.

Daarnaast zijn er ook modellen waarbij alleen de ‘voorkant’, dus de kant die je ziet als de lade onder het bed staat, is geverfd. Dit kan in een leuk kleurtje, maar meestal is dit een basis kleur zoals wit, zwart of gewoon hout. Het moet natuurlijk wel bij je bed passen, en meestal hebben bedden ook een neutrale kleur. Uiteraard zijn er ook modellen waarbij de gehele laden is geverfd in een kleurtje. Dit zie je misschien niet wanneer de lade onder het bed staat, maar natuurlijk wel wanneer hij uitgeschoven is.

Verschillende soorten onderschuifbedden

Hoe jouw onderschuiflade er precies uit ziet, hangt af van jouw doel ermee. Wil je hem gebruiken als extra bed en er dus een matras in leggen, dan kun je het beste kiezen voor een model dat één grote lade is. Let er wel op dat hier niet altijd een lattenbodem in zit. Als je dit graag wilt, moet je deze dus soms zelf nog aanschaffen. Als je zo’n onderschuifbed onder het bed hebt staan, zie je uiteraard alleen maar de zijkant. Doordat je geen matras ziet, ziet het er een stuk netter uit. Het is namelijk gewoon een lade, oftewel een simpele plank, die onder het bed ligt. Soms heeft de zijkant ook nog een leuk motiefje of heeft het handvatten zodat het gemakkelijker is om de lade onder het bed uit te schuiven.

Als je een iets hoger bed hebt, kun je ook kiezen voor een frame waarbij je twee lades boven elkaar hebt. Zo kun je bijvoorbeeld in de onderste lade een matras stoppen en in de lade of twee lades erboven andere spullen. Hier zou je het beddengoed of extra kussens in kunnen bewaren, zodat je dit ook altijd bij de hand hebt. Deze lades heb je in verschillende kleuren, maar natuurlijk ook gewoon in het wit of een mooie houtkleur. Zo’n unit heeft ook ladegeleiders waardoor je heel gemakkelijk alle laden tegelijk of los van elkaar uit kunt schuiven.

Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor een grote lade, maar er zijn ook modellen waarbij je twee losse lades hebt. In dit geval is het natuurlijk niet handig om deze te gebruiken als bed, maar wel als opslagruimte. Zeker onder een logeerbed is dit handig om hier spullen kwijt te kunnen waarvan je anders niet weet waar je ze kwijt moet. Natuurlijk past het ook onder het bed in je slaapkamer en kan het dienen als extra opslagruimte voor je kleding of andere spulletjes.

Waarom is een onderschuifbed zo handig om te hebben?

Met een onderschuiflade kun jij eindelijk die loze ruimte onder je bed nuttig gaan gebruiken. Wanneer je kinderen nog jong zijn, zullen er waarschijnlijk regelmatig vriendjes en vriendinnetjes blijven slapen. Als je een onderschuifbed hebt, hoef je niet steeds een matras klaar te maken of in de kamer te leggen, want deze heb je in twee tellen zelf uitgeschoven. Doordat het bed al klaar ligt onder het bed van je kind, kan het logeerpartijtje meteen beginnen. Het is niet alleen erg handig, maar ook een handige manier om te voorkomen dat je oude matras ergens in een hoekje ligt te verstoffen. Daarnaast is het ook nog een handige manier om rotzooi, speelgoed of oude spullen waarvan je niet weet waar je het moet laten, op te bergen.

Zo wordt jouw onderschuifbed bezorgd

Jouw nieuwe onderschuifbed wordt geleverd als een bouwpakket. Hier zit een hele duidelijke handleiding bij, zodat je zonder problemen en helemaal zelf het pakket in elkaar kunt zetten. Zo kun je meteen genieten van jouw nieuwe onderschuifbed of bedlade.

Filters

Merk
Matrasmaat
Kleur