7 tips voor meer kleur in de kinderkamer

Meer kleur op de kinderkamer. Dat willen veel ouders. Maar vaak is het makkelijker gezegd dan gedaan. In dit artikel helpen we je op weg met zeven tips.

Inhoudsopgave

1: Kleuren kiezen

We beginnen maar meteen met het belangrijkste: kleuren kiezen. Zoveel leuke kleuren, zoveel twijfels. Voor welke kleur ga jij?

Maak het jezelf makkelijker door te bedenken dat je altijd weer kan veranderen. Je hoeft geen kleur te kiezen waarvan je zeker weet dat jij en je kind hem over vijf jaar nog mooi vinden. Je kan gewoon afwisselen. Zeker als je de meubels neutraal houdt.

Nou die druk is eraf. Dan is het handig om na te denken over hoeveel kleur je wilt. Wil je het rustig houden met één hoofdkleur? Of ga je voor twee kleuren die je allebei een grote rol geeft? Kies voor kleurtinten die dichtbij elkaar liggen als je het niet te druk wilt maken. Mag het van jou juist wel lekker kleurrijk? Dan is het tof om twee heel verschillende kleuren te kiezen. Denk aan roze en oranje. Of blauw en okergeel.

Pastels zijn ook een aanrader. Daarvan kan je gemakkelijk allerlei kleuren combineren, zonder dat het te druk wordt.

2: Lik verf op de muur

Een makkelijke manier waarmee je meteen een groot verschil maakt: geef de muur een nieuwe lik verf. Het fijne hiervan is dat je er makkelijk weer overheen kan verven als je een ander kleurtje wilt.

Je kan een hele muur verven, maar het is ook tof om een deel van een muur te doen. Bijvoorbeeld alleen de onderkant. Of een grote driehoek. Of wat dacht je van een groepje driehoekige bergen?

bergen op muur

3: Nieuw behang

Een nieuw behang is natuurlijk ook een goed idee voor meer kleur in de kinderkamer. Ga voor een rustig behang in één kleur of een vrolijke print. De keuzemogelijkheden zijn enorm.

4: Gezellig tapijt

Een tapijt is altijd een aanrader voor de kinderkamer. Het geeft veel sfeer en het is een fijne plek voor je kind om op te spelen. Ga voor een kleurig exemplaar om de kamer ook meteen op te vrolijken.

5: Vrolijke lakens

Lakens zijn makkelijk af te wisselen. Je kan daarom makkelijk wat gewaagdere kleuren kiezen. Van unikleur tot gave patroontjes. Of lakens met een afbeelding. Daar maak je je kind zeker blij mee.

Tip: maak het bed nog gezelliger met wat kussens die je met de lakens matcht. Lifetime heeft een uitgebreide collectie sierkussens waar voor iedere kinderkamer wel iets moois bij zit.

6: Poef of zitzak

Heb je nog een leeg hoekje in de kinderkamer over? Ga voor een poef of zitzak met een leuk kleurtje. Staat altijd gezellig. 

7: Posters of muurstickers

Niets zo ongezellig als kale muren. Kleed ze aan met kunst, posters of muurstickers. Een wandrek met wat leuke foto’s of ingelijste postertjes is ook altijd een succes.

Vond je dit een interessant artikel? Deel het met andere:

Facebook
Pinterest
Email
WhatsApp

Nieuwste artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang allerlei leuke aanbiedingen en de laatste nieuwtjes in je inbox. Bovendien krijg je een kortingscode voor 5 euro korting op je eerste bestelling.

Volg ons

Over de auteur

Charlotte
Hee! Ik ben Charlotte, moeder van vier en gek op van alles wat met interieur te maken heeft. Ik duik graag in de laatste trends en vind het tof om uit te leggen hoe mensen hun huis fijner, mooier én handiger kunnen inrichten. Ik werk als tekstschrijfster en schrijf voor Beddies vooral blogs en productteksten.