Een bureau voor je kind? Dit wil je weten

Een eigen bureau voor je kind is altijd een goed idee. Wat zijn de voordelen precies? En hoe kies je een goed bureau? Je leest het in deze blog.

Inhoudsopgave

Waarom een bureau voor je kind?

Wat zijn de voordelen van een eigen bureau voor je kind?

Groot en zelfstandig

Een eigen bureau voelt simpelweg heel stoer en zelfstandig voor je kind. Hij of zij zal zich extra groot voelen. En welk kind wil dat nu niet?

Geconcentreerd huiswerk maken

Een eigen bureau is de ideale plek om geconcentreerd huiswerk te maken. Je kind kan zich zo even terugtrekken om ongestoord te werken. Dat hier een speciale plek voor ingericht wordt, is natuurlijk ook extra motiverend voor je kind.

Ongestoord tekenen en spelen

Je kent het vast wel. Je kind is aan de eettafel fanatiek aan het tekenen/knutselen/legoën/vul maar in. En dan is het etenstijd en moet alles opgeruimd worden. Terwijl je kind na het eten direct weer verder wil. Met een eigen bureau kan de boel gewoon lekker blijven liggen.

Hoe kies je een bureau? 5 tips

Deze vijf tips helpen je om het juiste bureau voor je kind te kiezen. 

1: Kidsproof materiaal en afwerking

Kies voor een materiaal en afwerking die kidsproof zijn. Ja, onbehandeld hout is prachtig, maar zie daar de stiftstrepen maar eens uit te krijgen… Je wilt dat je kind lekker bezig kan zijn aan het bureau, zonder zorgen om vlekken en krassen.

2: Waar zet je het bureau?

Voor je de stijl en het formaat kiest, is het natuurlijk handig om te bepalen waar je het bureau gaat zetten. Op zijn of haar slaapkamer heeft je kind alle rust. In de woonkamer of eetkamer is het gezelliger. En je kan makkelijk tussendoor even helpen met huiswerk.

Beide zijn dus prima. Het ligt er maar net aan wat je voorkeur heeft. En waar het qua ruimte het beste uitkomt.

3: Welk formaat kies je?

Kinderbureaus zijn in allerlei formaten te krijgen. Denk hierbij ook zeker even vooruit. Je wilt niet dat het bureau binnen een paar jaar alweer te klein is. Rond de 70 à 75 cm hoog is vaak een fijne keuze. Let ook op de diepte als je wilt dat je kind goed de ruimte heeft.

4: Denk na over de stijl

Het oog wil natuurlijk ook wat. Er is gelukkig veel keuze. Voor iedere interieurstijl is een bureau te vinden. Van simpel en strak tot sierlijk of juist speels. Neem dus de tijd om na te denken over welk bureau echt bij jullie smaak past.

5: Opbergruimte bij het bureau

Wil je ook opbergruimte bij het kinderbureau? Je kan voor een bureau met lade(s) of een kastje gaan. Handig om leer- en tekenspullen bij de hand te hebben.

Bekijk hier alle kinderbureaus >>>

Vond je dit een interessant artikel? Deel het met andere:

Facebook
Pinterest
Email
WhatsApp

Nieuwste artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang allerlei leuke aanbiedingen en de laatste nieuwtjes in je inbox. Bovendien krijg je een kortingscode voor 5 euro korting op je eerste bestelling.

Volg ons

Over de auteur

Charlotte
Hee! Ik ben Charlotte, moeder van vier en gek op van alles wat met interieur te maken heeft. Ik duik graag in de laatste trends en vind het tof om uit te leggen hoe mensen hun huis fijner, mooier én handiger kunnen inrichten. Ik werk als tekstschrijfster en schrijf voor Beddies vooral blogs en productteksten.