Een kinderbed met glijbaan

Kinderbed met glijbaan
’s Morgens opstaan is zoveel leuker wanneer je via een glijbaan uit bed kunt glijden! Wie heeft er als kind niet van gedroomd om een bed te hebben waar je niet enkel in kunt slapen, maar waar je ook urenlang speelplezier van kunt hebben? Een kinderbed met glijbaan is een uitstekende keuze. Niet alleen is het ontzettend leuk voor je kinderen, maar het heeft ook praktische kanten. In dit blog lees je alles over de verschillende soorten kinderbedden met glijbanen, welke voordelen ze met zich mee brengen en waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf.

Inhoudsopgave

Halfhoogslaper met glijbaan

Een populair bed is de halfhoogslaper met glijbaan. Deze bedden bieden extra opberg- of speelruimte onder het slaapgedeelte en zijn ideaal voor de kleinere kamers. Halfhoogslapers zijn hoger dan normale kinderbedden, maar een stuk lager dan hoogslapers. Vaak zijn ze nog geen meter hoog. Ze zijn dan ook bij uitstek geschikt voor jongere kinderen die nog niet heel goed kunnen klimmen, maar wel graag van de glijbaan afroetsjen. Onder het bed kan je kind een lage hut of tent creëren, of je kunt hier opbergboxen plaatsen voor het speelgoed.

Hoogslaper met glijbaan

Hoogslapers zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Ze zijn altijd aanzienlijk hoger dan halfhoogslapers. Het voordeel van een hoogslaper met glijbaan is dat de glijbaan door de hoogte van het bed ook langer is. Dit staat garant voor nog meer speelplezier! Wel neemt de glijbaan hierdoor meer ruimte in. Hoogslapers zijn geschikt voor kinderen die al goed kunnen klimmen, zodat ze zelf in en uit hun bed kunnen komen. Deze bedden bieden meer ruimte onder het slaapgedeelte. Hierdoor creëert het extra speelmogelijkheden voor je kind.

Stapelbed met glijbaan

Twee kinderen in een slaapkamer? Niets is dan zo leuk als een stapelbed met glijbaan. De kids zullen zich uren vermaken met hun bed dat ook als speeltoestel fungeert. Ook als je kind zijn eigen kamer heeft, is zo’n stapelbed ideaal wanneer er regelmatig vriendjes blijven logeren. Stapelbedden werken ruimtebesparend en geven kinderen hun eigen plekje wanneer ze samen een kamer delen. Er zijn stapelbedden met glijbanen verkrijgbaar waarbij de bedden parallel aan elkaar liggen, maar je kunt ook voor een L-stapelbed gaan. Hierbij staan de bedden haaks op elkaar.

Voordelen van kinderbed met glijbaan

Benieuwd naar de voordelen van een kinderbed met glijbaan? Wij zetten ze hier voor je op een rij.

Nooit een saai moment

Jouw kind hoeft zich niet te vervelen. Met een glijbaan in zijn kamer is er namelijk altijd genoeg te doen. Of hij nu met zijn broertjes of zusjes wilt spelen of een vriendje op visite heeft, de middagen vliegen voorbij. Veel bedden met glijbanen hebben een leuk design dat kinderen helpt om hun fantasie de vrije loop te laten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stapelbed dat doet denken aan een brandweerwagen? Of een (half)hoogslaper met glijbaan dat ook ‘fungeert’ als een piratenschip? Het bed van je kind is ’s nachts dan wel een veilige plek om te slapen, maar overdag is het een waar speeltoestel dat in zijn kamer staat.

Goed voor de motoriek

Kinderen zitten steeds vaker stil. In plaats van buiten te spelen, zitten ze misschien voor de tv of achter de iPad. Met mooi weer kun je ze nog wel overhalen de tuin in te gaan, maar als het regent is dat geen optie. Met een glijbaan in de slaapkamer zal je kind altijd de mogelijkheid hebben genoeg te bewegen. Al dat klimmen en klauteren is goed voor de motoriek en het zorgt ervoor dat hij zijn energie kwijt kan. Daarna is het weer gemakkelijker voor hem om zich te focussen op zijn pianoles of lees oefeningetjes.

Een echte eyecatcher

Wie de kamer van je kind ziet, zal het niet ontgaan: er staat een glijbaan in de ruimte! Dit zal absoluut als eerste opvallen. Deze eyecatcher is leuk en ook als ouder word je er automatisch vrolijk van. Als het zou passen, zou je misschien het liefst zelf ook van de glijbaan afglijden…

Hoge bedden bieden meer ruimte in de kamer

We lieten het eerder al even de revue passeren: een hoog bed biedt meer ruimte in de kinderkamer. Onder halfhoogslapers kun je handige rolboxen kwijt waarin je speelgoed kunt bewaren. Hoewel deze bedden vrij laag zijn, zullen jonge kinderen onder halfhoogslapers ook prima een speelhut kunnen bouwen. Onder een echte hoogslaper kun je een bureautje kwijt. Je kunt er ook een verkeerskleed neerleggen waar je kind naar hartenlust onder zijn bed met zijn autootjes kan spelen. Een stapelbed is de perfecte manier om meer ruimte te creëren in de rest van de kinderkamer, zodat kinderen samen kunnen spelen.

Heerlijk slapen

Na een dag van klimmen, klauteren en van de glijbaan afglijden, zal je kind heerlijk slapen. Sommige hoogslapers en stapelbedden met glijbanen beschikken over halve tentjes over het slaapgedeelte van het bed. Dit geeft je kind extra geborgenheid en het is bovendien hartstikke leuk om in een ‘tent’ te slapen. Hij zal ’s nachts ongetwijfeld van zijn leuke avonturen dromen.

Kinderbed met glijbaan – hou hier rekening mee

Overweeg je een kinderbed met glijbaan aan te schaffen voor je kind? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee wilt houden.

De leeftijd van je kind

Je kind moet groot en sterk genoeg zijn om zelf zijn bed in te kunnen klimmen. Meestal worden halfhoogslapers en stapelbedden aangeraden voor kinderen die minimaal zes jaar zijn. Hoewel kinderen zich jaren kunnen vermaken met een glijbaan in de kamer, is het ook goed te bedenken dat je kind uiteindelijk uit zijn bed zal groeien, omdat hij te oud is geworden voor glijbanen.

De lengte van de glijbaan

Hoewel hoogslapers en stapelbedden ruimte besparen, moet je er rekening mee houden dat de glijbaan zelf wel wat ruimte inneemt. Kijk daarom goed naar de lengte en de hoek van de glijbaan, zodat je weet of het in de kinderkamer past of niet. Bovendien moet er een genoeg ruimte vrij blijven onderaan de glijbaan, zodat je kind nergens tegenop botst. Het is ideaal om een kleed onder de glijbaan te plaatsen voor een zachte landing.

Vond je dit een interessant artikel? Deel het met andere:

Facebook
Pinterest
Email
WhatsApp

Nieuwste artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang allerlei leuke aanbiedingen en de laatste nieuwtjes in je inbox. Bovendien krijg je een kortingscode voor 5 euro korting op je eerste bestelling.

Volg ons

Over de auteur

Liv Elise
Beste bezoeker van Beddies, Ik ben Liv Elise en ik ben een freelance content writer. In mijn vrije tijd reis, zing en lees ik graag. Ik woon in Oeganda en vanuit mijn Afrikaanse thuiskantoor schrijf ik met plezier voor Beddies over alles wat te maken heeft met een goede nachtrust voor je kind. Hoe beter je kind slaapt, hoe meer energie hij of zij heeft om van de volgende dag te genieten. Hartstikke belangrijk dus, een goede nachtrust, zowel voor je kind als voor jezelf. Ik hoop dat je in de verschillende blogs gouden tips vindt voor jouw gezin. Ik wens je alvast veel leesplezier toe!