Kleurrijk en gezellig: een maximalistische kinderkamer

Een maximalistische kinderkamer is een levendige boel vol kleuren, texturen en verrassingen. Perfect om de fantasie en creativiteit van je kind te stimuleren. In dit artikel duiken we in de maximalistische stijl voor kinderkamers. Wat houdt deze stijl precies in? En hoe pak je het aan als je jouw kind ook zo’n gezellige kleurrijke kamer wilt geven?

Inhoudsopgave

Wat is de maximalistische stijl precies?

Met maximalisme neem je afscheid van het motto less is more. Bij deze stijl is meer gewoon meer.  

De belangrijkste kenmerken van een maximalistische kinderkamer zijn:

  1. Een explosie van kleuren.
  2. Veel karakter.
  3. Veel decoratie.
  4. Mix en match van verschillende stijlen.
  5. Persoonlijk.

Dat persoonlijke komt doordat er niet één maximalistische stijl is. Je kiest zelf welke kleuren en stijlen je wilt gebruiken. Dat maakt dat geen twee maximalistische kinderkamers hetzelfde zijn.

Is maximalistisch dan hetzelfde als eclectisch?

Als je een beetje bekend bent met interieurstijlen, doet een maximalistische kinderkamer je misschien aan de eclectische stijl denken. De stijlen hebben ook zeker overeenkomsten. Ze zijn allebei lekker druk.

Toch zijn ze niet hetzelfde. Bij een eclectische inrichting wordt veel meer aandacht besteed aan verschillende interieurstijlen. Vooral oudere stijlen worden nieuw leven ingeblazen. Bij maximalisme speelt dit niet zo’n grote rol.

Tips voor het creëren van een maximalistische kinderkamer

Ook zo’n gezellige kinderkamer creëren? Deze tips helpen je op weg.

1: Levendig kleurenpallet

Ga voor een levendig kleurenpallet. Natuurlijk mogen er ook “saaie” neutrale kleuren in zitten, zoals beige of wit. Maar voeg daar zeker ook wat sterke kleuren aan toe. 

Vind je het lastig om een kleurenpallet samen te stellen vanaf nul? Gebruik dan dit uitgangspunt:

  • Een neutrale basiskleur
  • Een sterke kleur die de hoofdrol krijgt
  • Een sterke kleur als accentkleur

De hoofdkleur gebruik je op grote oppervlakken. Denk aan een muur, de gordijnen en grotere meubelstukken. En het is natuurlijk leuk om deze kleur ook in kleine details terug te laten komen.

Naast dit vaste pallet kan je nog allerlei losse kleuren gebruiken. Dat is juist de charme van een maximalistische kinderkamer.

2: Patronen en prints

Patronen en prints zijn geliefd in de maximalistische stijl. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen, een tapijt en beddengoed met een vrolijk patroon.

Behang is ook ideaal om echt een knallend effect te creëren. Je kan bijvoorbeeld gaan voor twee kleurige muren. Eén in de hoofdkleur en één met een behang met een print of patroon.

3: Statement meubelstuk

Basic meubels zijn prima. Die kan je verder aankleden met accessoires. Het voordeel van investeren in basic meubels is dat je ze ook prima kunt gebruiken als je voor een andere stijl gaat.

Wil je de maximalistische kinderkamer toch echt naar een hoger niveau tillen? Ga dan voor een statement meubelstuk. Een meubelstuk met een opvallende kleur of ontwerp. Iets wat meteen de aandacht trekt als je de kamer binnenkomt.

4: Rijke decoratie

Ga los met decoratie. Aan de muur, op de kasten, boven het bed. Een maximalistisch interieur is net een schatkamer. Overal waar je kijkt is iets moois te zien. 

5: Gezellig en druk, maar geen rommel

Bij een maximalistisch interieur mag het dus best een beetje chaotisch zijn, maar je wilt natuurlijk niet dat het een grote rommel wordt. Houd er bij het inrichten rekening mee dat er ook nog speelgoed bij komt. En hier en daar wat rondslingerende spullen. Maak het dus niet te druk en prop de kamer niet vol.

Ook het kleurenpallet speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van een rommelige look. Door een hoofdkleur en accentkleur te kiezen die je veel laat terugkomen, creëer je samenhang.

Vond je dit een interessant artikel? Deel het met andere:

Facebook
Pinterest
Email
WhatsApp

Nieuwste artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang allerlei leuke aanbiedingen en de laatste nieuwtjes in je inbox. Bovendien krijg je een kortingscode voor 5 euro korting op je eerste bestelling.

Volg ons

Over de auteur

Liv Elise
Beste bezoeker van Beddies, Ik ben Liv Elise en ik ben een freelance content writer. In mijn vrije tijd reis, zing en lees ik graag. Ik woon in Oeganda en vanuit mijn Afrikaanse thuiskantoor schrijf ik met plezier voor Beddies over alles wat te maken heeft met een goede nachtrust voor je kind. Hoe beter je kind slaapt, hoe meer energie hij of zij heeft om van de volgende dag te genieten. Hartstikke belangrijk dus, een goede nachtrust, zowel voor je kind als voor jezelf. Ik hoop dat je in de verschillende blogs gouden tips vindt voor jouw gezin. Ik wens je alvast veel leesplezier toe!