Ontdek het geslacht van je baby met de Chinese Geboortekalender

Als aanstaande ouders is het natuurlijk één van de grootste vragen: wordt het een jongen of een meisje? Het is een vraag die door de eeuwen heen velen heeft beziggehouden. Een van de fascinerende manieren waarop sommige mensen proberen dit te voorspellen, is met behulp van de Chinese geboortekalender.

Inhoudsopgave

Een oude Chinese legende

De oorsprong van de Chinese geboortekalender gaat terug tot eeuwen geleden, tot een tijd waarin een wetenschapper het document ontdekte in de graftombe van een keizer uit de Qing-dynastie. Deze keizerlijke bloedlijn stond bekend om zijn vermogen om voornamelijk zonen voort te brengen, wat destijds zeer gewaardeerd werd. De wetenschapper, geïntrigeerd door dit fenomeen, besloot het document te onderzoeken en ontdekte een fascinerend patroon.

Geslachtsbepaling met de Chinese Geboortekalender

Het gebruik van de Chinese geboortekalender is relatief eenvoudig. Om het geslacht van je baby te voorspellen, zoek je eerst de maand waarin de conceptie plaatsvond, en vervolgens je leeftijd op dat moment. Door deze gegevens te combineren, kun je volgens de tabel aflezen of je een jongen of een meisje verwacht.

Chinese geslachtskalender beddies

Sommige mensen gaan zelfs nog een stap verder en proberen het geslacht van hun baby te beïnvloeden door te mikken op een specifieke maand voor conceptie. Hoewel dit misschien een leuke toevoeging lijkt aan de zwangerschapsplanning, is het belangrijk om te onthouden dat de betrouwbaarheid van de Chinese geboortekalender nooit wetenschappelijk is bewezen.

Een toevoeging aan je Babyshower

Het raadplegen van de Chinese geboortekalender kan een leuke activiteit zijn tijdens je babyshower. Vrienden en familie kunnen wedden of de voorspelling van de kalender overeenkomt met het daadwerkelijke geslacht van de baby. Er zijn ook andere methoden, zoals het analyseren van de vorm van de buik van de aanstaande moeder, die een leuke toevoeging kan zijn aan de festiviteiten.

Disclaimer

Hoewel het leuk is om te speculeren over het geslacht van je baby, is het belangrijk om te onthouden dat de betrouwbaarheid van de Chinese geboortekalender niet wetenschappelijk is bewezen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je kindje gezond ter wereld komt, ongeacht het geslacht.

Vond je dit een interessant artikel? Deel het met andere:

Facebook
Pinterest
Email
WhatsApp

Nieuwste artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang allerlei leuke aanbiedingen en de laatste nieuwtjes in je inbox. Bovendien krijg je een kortingscode voor 5 euro korting op je eerste bestelling.

Volg ons

Over de auteur

Liv Elise
Beste bezoeker van Beddies, Ik ben Liv Elise en ik ben een freelance content writer. In mijn vrije tijd reis, zing en lees ik graag. Ik woon in Oeganda en vanuit mijn Afrikaanse thuiskantoor schrijf ik met plezier voor Beddies over alles wat te maken heeft met een goede nachtrust voor je kind. Hoe beter je kind slaapt, hoe meer energie hij of zij heeft om van de volgende dag te genieten. Hartstikke belangrijk dus, een goede nachtrust, zowel voor je kind als voor jezelf. Ik hoop dat je in de verschillende blogs gouden tips vindt voor jouw gezin. Ik wens je alvast veel leesplezier toe!